Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΟΝ - ΨΥΓΕΙΑ, ΙΤΕΑΣ (ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΟΣ)

 

Στις 13 Ιουνίου του 1931 διαβάζουμε στην εφημερίδα “ΦΩΚΙΣ” την έναρξη από της 20 Μαΐου του ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΟΥ - ΨΥΓΕΙΟΥ στην Ιτέα των Θρασ. Παπίνη και Ηλ. Μακρή:

ΨΥΓΕΙΑ & ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΑ
ΙΤΕΑΣ
Ειδοποίησις

Ειδοποιούμεν τους κ.κ. εμπόρους τυρών και βουτύρων των επαρχιών Παρνασσίδος και Δωρίδος ότι τα ψυγεία μας αρξάμενα την 20 Μαΐου ε.ε. να δέχονται τυρόν προς διατήρησιν καθ’ όλον το θέρος δύνανται ελευθέρως και υπό την προσωπικήν ημών εγγύησιν διά την καλήν αυτών διατήρησιν να αποστείλωσιν τυριά και βούτυρα εις το εν Ιτέα κατάστημά μας οσηδήποτε ποσότητος.

Επίσης γνωρίζομεν εις το κοινόν ότι θα διατηρήσωμεν σταθεράν την τιμήν των δραχμών 10 δι’ εκάστην κολλόνα αδιαφορούντες διά τας ενεργείας και την κίνησιν όλων των περί το παγοποιείον Αμφίσσης καθ’ όσον ο εκ του παγοποιείου Ιτέας παραγόμενος πάγος είναι ασυγκρίτως υπέρτερος και κατά ποσότητα και ποιότητα όχι μόνον του εν Αμφίσση παραγομένου τοιούτου αλλά και πολλών άλλων μεγαλοπόλεων παρ’ ω αθρόως ζητείται το δε πρόγραμμα ημών είναι να εργασθώμεν μεν, αλλά και ο κοσμάκης να μένη ευχαριστημένος.

Επίσης δηλούμεν ότι η Εθνική Τράπεζα δύναται να παρέχη δάνεια εις τους τυρεμπόρους επί ενεχύρω των εν τω ψυγείω μας εμπορευμάτων.

Θρασ. Παπίνης, Ηλ. Μακρής

Στην φωτογραφία πιο πάνω με αφορμή την δημοσίευση αυτή,  βλέπουμε μια απόδειξη η οποία δοθηκε σε έμπορα Αραχωβίτη, για την παραλαβή από τα ψυγεία της Ιτέας 4 βαρελιών τυρού 204 οκάδων το καλοκαίρι του 1935.

Διαφήμιση στην εφημερίδα "Φωκίς" το 1932