Του Στέργιου Μπακολουκά
Το κοντοσούβλι είναι μία από τις
παλιότερες γαστριμαργικές απολαύσεις των Ελλήνων! Η νοστιμιά του στηρίζεται
στην απλότητα των υλικών καθώς και την ποιότητα των πρώτων υλών. Μπορεί να
φτιαχτεί από τα μεριά όλων των ειδών των
ζώων που βάζουμε στο τραπέζι μας. Όμως η παραδοσιακή συνταγή της Ρουμελιώτικης
πρότασης η οποία χάνετε στους αιώνες, θέλει αυτό να παρασκευάζετε από μικρά κομμάτια πρόβειου, γίδινου και χοιρινού
κρέατος, από τα οποία δεν αφαιρούνται τα κόκαλα.
Το αλάτι, το πιπέρι και η ρίγανη θεωρούνται, για
τους Ρουμελιώτες, μπαχαρικά και βότανα που
αυστηρά ΜΟΝΟ αυτά είναι αποδεκτά, ώστε όταν κατά περίπτωση χρησιμοποιηθούν στις σωστές δόσεις, να
εξασφαλίσουν την απογείωση της νοστιμιάς
του συγκεκριμένου εδέσματος!